Adresa: ul. Muftije ef. Kurta b.b. Prostorije OŠ Mejdan Tuzla, Tel/fax: +387 35 228 - 906, email: info@bastina.ba zavod.khpn@bih.net.ba;

aaaPred prepunom Velikom salom BKC-a TK u Tuzli je sinoć održano završno revijalno veče XI Festivala sevdalinke „Sevdalinko u srcu te nosim“. Koncert je otvorio Halid Bešlić, a između ostalih nastupili su Nihad Alibegović, Kemal Hasić, Ringo Hamidović, Ramiza Milkunić, Merima Njegomir, Snježana Đurišić, hor „iskre“, te na kraju legendarni Nedeljko Bilkić, koji je sve prisutne oduševio svojim nastupom, emocijama i interpretacijom.

Festival koji je ove godine trajao tri dana u potpunosti je opravdao svoje postojanje i trud i angažman volontera iz Udruženja muzičkih umjetnika Tuzla, koji godinama rade na očuvanju, afirmaciji i promociji ove „pjesme nad pjesmama“, sevdalinke, kao dijela našeg nematerijalnog kulturno-historijskog naslijeđa.

Partner projekta organizacije festivala je i JU Zavod za zaštitu i korištenje kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa TK.

VIŠE FOTOGRAFIJA POGLEDAJTE OVDJE: LINK

  • aaa
  • ssss