Adresa: ul. Muftije ef. Kurta b.b. Prostorije OŠ Mejdan Tuzla, Tel/fax: +387 35 228 - 906, email: info@bastina.ba zavod.khpn@bih.net.ba;

1Povodom obilježavanja 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, u Zavodu za zaštitu i korištenje kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Tuzlanskog kantona danas je održana radionica pod nazivom „Kulturna baština kao svjedok postojanosti i nezavisnosti Bosne i Hercegovine“.

Učesnici radionice su studenti IV godine Odsjeka za historiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, a moderator mr. Semir Hadžimusić, stručni saradnik u Zavodu, uz podršku stručnog saradnika mr.sc. Rusmira Djedovića, pripravnika Seida Šehanovića i direktora mr.sc. Kemala Nurkića.

Studenti su se upoznali sa radom i aktivnostima Zavoda, kao i značaju kulturne baštine za očuvanje identiteta, državnosti i nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Također, studenti su govorili o odabranim dobrima naslijeđa iz svog zavičaja, te od stručnih saradnika Zavoda saznali više informacija kada je riječ o njihovom značaju, zaštiti i afirmaciji.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4