Adresa: ul. Muftije ef. Kurta b.b. Prostorije OŠ Mejdan Tuzla, Tel/fax: +387 35 228 - 906, email: info@bastina.ba zavod.khpn@bih.net.ba;

ekskurzijaMeđunarodno udruženje “Interaktivne otvorene škole” (MIOS) Tuzla u saradnji sa Zavodom za zaštitu i korištenje kulturno – historijskog i prirodnog naslijeđa TK realizovali su sedmu po redu stručnu ekskurziju, ovog puta nazvanu “Stećci – muzej na otvorenom”, namijenjenu nastavnom osoblju osnovnih i srednjih škola Tuzlanskog kantona, a koja je održana na području Hercegovine 13. i 14. juna 2019. godine.

Glavni ciljevi ovakve ekskurzije su promocija kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Bosne i Hercegovine, kao i pružanje stručne podrške nastavnom osoblju osnovnih i srednjih škola sa područja TK sticanjem znanja o baštini BiH. To dalje pruža mogućnost za organizovanje slične ili iste ekskurzije za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola.

Stručna ekskurzija je obuhvatila posjetu brojnih lokaliteta i dobara naslijeđa u Počitelju, Čapljini (Mogorjelo), Stocu (Radimlja, Vidoški...), Mostaru i Konjicu. Ovom prilikom se zahvaljujemo na saradnji i gostoprimstvu Turističkoj zajednici HNK, podružnica Čapljina-Stolac, JU „Radimlja“ Stolac, kao i svima koji su učinili da se osjećamo dobrodošlo na svakom od posjećenih lokaliteta.

Više čitajte OVDJE:

https://www.ioskole.net/realizovana-strucna-ekskurzija-za-clanove-i-clanice-miosa-stecci-muzej-na-otvorenom/?fbclid=IwAR34pm1AvoCizDkGWRA6zHc8or2hLJONDu7T8H-c9uNPxtU6yGVYCbrpH7U

  • ekskurzija