Adresa: ul. Muftije ef. Kurta b.b. Prostorije OŠ Mejdan Tuzla, Tel/fax: +387 35 228 - 906, email: info@bastina.ba zavod.khpn@bih.net.ba;

elektrotehnicka kulturno naslijedje 620x330

Projekat kulturnog naslijeđa Mješovita srednja elektrotehnička škola Tuzla realizuje u saradnji sa Francuskim Institutom za kulturu i odjelom za kulturu Gete Instituta Bosne i Hercegovine.

Učenici su prezentovali problem nesaniranih objekata kulturnog naslijeđa, a posebno su istakli objekat „Barutane“ na Slanoj Banji u Tuzli. Tome je prethodilo dugotrajno istraživanje, u kojem je učestvovalo oko 400 učenika, podijeljenih u grupe.

Projekat, i kratki film o istoj temi, bit će predstavljeni slijedeće sedmice u Sarajevu, a učesnici se nadaju da će njihova želja da revitaliziraju staru Barutanu biti i podržana od strane nadležnih.

Pored predstavljanja ovog projekta, u školi je organizovana i izložba starih predmeta i artefakata, koje su također prikupljali učenici.

Kao drugi projekat, a u okviru obilježavanja manifestacije „Sedmice mira“, održana je i završna priredba učenika ove tuzlanske škole.

Preuzeto sa: RTV7